Werkwijze

 • Stap 1 is een informatief gesprek. Naar aanleiding van je verzoek om contact stel ik je vragen over je dier, jullie leefsituatie en wat er aan de hand is. Ik informeer je over wat ik kan doen, op welke termijn en wat het gaat kosten.
 • Stap 2 is je besluit dat ik aan de slag mag gaan als je een goed gevoel bij ons gesprek hebt gekregen. Ik vraag je om een foto van je dier te sturen via Whatsapp of email, en de betaling te voldoen. Als alles binnen is kan ik beginnen.
 • Stap 3 is het gesprek met je dier. Ik stel vragen aan je dier, inclusief jouw eventuele eigen vragen, en schrijf op wat terugkomt. Hoe dat in zijn werk gaat kun je lezen onder VEELGESTELDE VRAGEN onderaan deze pagina. Ik beoordeel de situatie die het dier laat zien, stel je dier gerust en maak duidelijk dat wij willen helpen. Vaak heeft jouw dier ook vragen of verzoeken aan jou en die schrijf ik ook op. Mijn ervaring is dat het dier blij is te worden geinformeerd, gehoord en gerustgesteld.
Dierentolk leoniek kat communicatie
Dierentolk leoniek alle dieren
 • Stap 4 is een terugkoppelingsgesprek met jou. Dit volgt snel na het gesprek met je dier en gaat over mijn bevindingen en adviezen. We maken afspraken over wat nog gebeuren moet. Soms is ondersteuning van de praktische maatregelen nodig met een op maat gemaakte Bach bloesemremedie-mix. Deze stel ik dan zelf samen.
 • Stap 5 is de terugkoppeling hiervan naar je dier.
 • Stap 6 is een evaluatiegesprek met jou op een later tijdstip (te bepalen in overleg).

Contact met je dier gaat telepatisch, het is voor mij dus niet nodig om het dier fysiek te zien of te ontmoeten. Maar het is in sommige gevallen wel mogelijk om op locatie te komen. 

Dierentolk leoniek kat hond communicatie mens dier
Dierentolk leoniek kat hond communicatie mens dier

Veelgestelde vragen…

Wat kost een consult dierencommunicatie?

Een consult als beschreven onder WERKWIJZE (stap 1 t/m 6) kost 95 Euro.

Voor dieren die, na een consult/behandeling, binnen een periode van 3 maanden tot 1 jaar, opnieuw dezelfde klachten ontwikkelen, geldt een lager tarief namelijk 65 Euro.

Ik vind het prettig als je mijn dier ontmoet. Kan dat en wat kost dat?

Een consult als beschreven onder WERKWIJZE (stap 1 t/m 6) kost 95 Euro.

Als je graag wilt dat ik naar je toe kom, op locatie, is dit bespreekbaar. Ik breng dan wel reistijd en reiskosten in rekening. Hoeveel dat is bereken ik graag voor je.

Hoe gaat dat, zo’n gesprek met je dier?
 • Ik maak contact met je dier. Vaak gaat dit redelijk gemakkelijk, soms is een dier wat wantrouwig (meestal is dat dan ook zo in het normale leven) en duurt het langer voor ik het vertrouwen heb gewonnen. Ik leg uit wie ik ben, waarom ik graag contact wil en op wiens verzoek.
 • Wij wisselen informatie uit op diverse manieren, zie hieronder. Ik stel jouw en mijn vragen en registreer de antwoorden om ze later met je te kunnen doornemen.
 • Ik stel je dier gerust en geef adviezen. Hoop en duidelijkheid brengen en afspraken maken is cruciaal.

Wist je dat jij ook kunt leren telepatisch communiceren met dieren? Ik geef met enige regelmaat 1-daagse workshops in mijn praktijk onder de rook van Deventer. Als je op de hoogte gehouden wilt worden over een workshop, laat dan even weten. Stuur een berichtje via de contactpagina,  email of whatsapp.

Hoe moet ik dat zien, telepathisch communiceren met een dier?

Informatie komt binnen en wordt ”verstuurd” via:

 • Geluid (echt fysiek horen bijvoorbeeld treingeluiden maar ook innerlijk horen, het woord nieuwbouwwijk)
 • Beeld (fysiek iets zien, bijvoorbeeld lichaamstaal maar ook innerlijke beelden, filmpjes)
 • Reuk (echt een geur ruiken maar ook een geur die opkomt bijvoorbeeld paardenmest of versgebakken brood)
 • Gevoel (fysiek pijn of spanning voelen maar ook bijvoorbeeld jeuk of plotseling moeten hoesten terwijl daar geen aanleiding voor is)
 • Gevoel in emotionele zin (bijvoorbeeld onzekerheid, angst of verdriet, opgesloten zitten, vertrouwen, liefde)
 • Proeven (de smaak van een wortel proeven of bijvoorbeeld de smaak en consistentie van rauw vlees “voelen”)
 • Weten (een gedachte die uit het niets opkomt of in een droom, bijvoorbeeld een Latijnse naam van een plant of medicijn. Ik zoek die dan op en voel of ik daar iets aan kan hebben. Ik voel duidelijk in mijn lichaam of het klopt.
Wat is een Bach bloesemremedie en wanneer gebruik je die?

Edward Bach was een arts die zich een eeuw geleden heeft toegelegd op het ontwikkelen van bloesem”remedies”, in eerste instantie voor de mens. Hij haalde zijn kennis onder andere uit het onderzoeken van het gedrag van in het wild levende dieren. Een ziek hert zag hij bijvoorbeeld veel bij een eikenboom verblijven, dat was zijn natuurlijke methode om te genezen.

De remedies zijn logischerwijs ook heel goed te gebruiken zijn voor het dier dat niet (meer) in zijn natuurlijke omgeving leeft, te weten ons “huis”dier. Het mooie aan de remedies is dat ze 100% natuurlijk zijn en op ziels- en emotieniveau werken, maar dat ook het lichaam met zijn eventuele problemen, positief wordt beinvloedt. Bijna altijd is een op maat gemaakte mix van verschillende bloesemremedies nodig. En wat de ene hond goed helpt, helpt een ander type hond toch niet voldoende. Het paard of de schildpad heeft weer een andere samenstelling en dosering nodig.

Ik heb de opleiding Bach voor dieren gevolgd en inmiddels veel ervaring opgedaan in mijn praktijk. Bach remedies kunnen geen schade aanrichten (het zijn energietrillingen, geen extracten).

Het “ergste” dat kan gebeuren is dat geen of onvoldoende verbetering optreedt. In dat geval pas ik de remedie-mix aan. Een Bach remedie zet ik vrijwel alleen in ter ondersteuning van een praktische maatregel.

Bijvoorbeeld: Een hond is panisch voor vuurwerk,  durft niet meer naar buiten en raakt compleet in paniek als hij een knal hoort. Ik heb een praktische aanpak voor dit probleem, lees onder de vraag: Wat is een vuurwerkconsult? Soms ondersteun ik deze aanpak met een op maat gemaakte Bach bloesemremedie mix voor de hond. Dit helpt hem door onder andere een “schildje” aan te brengen op zijn angst, waardoor de praktische behandeling beter kan aanslaan en de hond meer zelfvertrouwen krijgt, met andere woorden, het is een hulpmiddel om een behandeling sneller en beter te doen aanslaan.

Ook bij het overlijden van een huisgenoot of het introduceren van een nieuwe huisgenoot kan een Bachbloesemremedie-mix behulpzaam zijn. Zo zijn er nog 1001 toepassingen.

Het wennen aan nieuwe situaties gaat vaak net iets gemakkelijker door een passende remedie-mix te geven.

Er is ook een kant en klare Bachremediemix in de drogisterij te koop. Dit is de Bach Rescue, die er zowel voor de mens (op basis van alcohol, een wettelijk verplichting, geen noodzaak) als voor het dier (nagenoeg zonder alcohol) is. Deze kant en klare mix is ontwikkeld voor noodgevallen bijvoorbeeld bij acute stress, lichamelijk trauma of zeer ingrijpende tijdelijke omstandigheden. Nooit structureel of langdurig te gebruiken omdat hiermee alleen symptomen tijdelijk worden bestreden en nooit de oorzaak!

 

Wat kost een Bach bloesemremedie mix?

Als gedurende het standaard consult traject (van 95 Euro) blijkt dat een Bach remediemix behulpzaam kan zijn, stel ik een proefflesje (20 ml) samen en stuur dit op als brievenbuspakketje. Hiervoor reken ik 10 Euro incl. verzending (binnen Nederland).

Mocht een aanvulling of andere receptuur nodig zijn, dan geldt een tarief van 29,50 Euro voor een 30 ml flesje en 39,50 Euro voor 50 ml. De verzendkosten (binnen Nederland) zijn inclusief.

 

Kan ik dat ook leren, telepathisch communiceren met mijn dier? (workshop)

Ja, iedereen kan dat leren! We kunnen dat allemaal, telepathisch communiceren, alleen als mens leren we dat meestal af tegen de tijd dat we leren praten. Met dieren kan het minstens net zo goed als met mensen, want dieren doen niet anders! Ik geef met enige regelmaat een dagworkshop COMMUNICEREN MET DIEREN.

Een mail of whatsappbericht sturen dat je interesse hebt en op de hoogte wilt worden gehouden over een datum is handig. Ik probeer rekening te houden met je voorkeur voor een bepaalde dag.

Tijdens de workshop leer je contact te maken met een dier en hoe je het beste je vragen kunt formuleren. Ook leer je hoe je antwoorden kunt interpreteren. Op de dag zelf neem je 2 foto’s mee (per dier, liefst geprint) van 1 a 2 dieren waar je vragen over hebt; je moet de dieren wel goed kennen. We oefenen met elkaar’s dieren!

De workshop vindt plaats in mijn praktijkruimte in Epse (vlakbij Deventer), je kunt dichtbij komen met openbaar vervoer, vanwaar je eventueel kunt worden opgehaald. Met de auto kan uiteraard ook, parkeerruimte is gratis en beschikbaar.

Er geldt een minimum van 4 en een maximum van 6 deelnemers. Als een workshop volgeboekt is, plan ik alvast een nieuwe datum.

Deze dagworkshop kost 119 Euro per persoon en is inclusief lunch en koffie en thee.

 

 

 

Hoe werkt een vuurwerkconsult en wat kost het?

Voor panische dieren, met name honden en paarden, heb ik het vuurwerkangstconsult ontwikkeld.

Veel honden raken zo in paniek dat ze niet meer de straat op durven en al helemaal niet de tijd durven nemen om hun behoefte te doen. Paarden verwonden zichzelf soms door op stal in paniek te raken.

Na het intakegesprek met de eigenaar ga ik met het dier praten over zijn angst. Ik leg uit wat vuurwerk is, waarom mensen het afsteken en stel het dier gerust door uit te leggen wat en wie zijn veiligheid garandeert. Daarna oefen ik met het dier hoe hij zijn angst, na de eerste schrik, af kan laten vloeien. Zodra het dier het onder de knie heeft, koppel ik terug naar de eigenaar wat ik heb gedaan. Het is de bedoeling dat de eigenaar vervolgens dagelijks 5 minuten met het dier oefent. Net na sinterklaas spreek ik weer met het dier om te kijken of er nog iets nodig is, meer oefenen met mij of specifieke hulpmiddelen. De eigenaar gaat nu weer verder met oefenen, ook buiten. We houden contact tot na de jaarwisseling.

De prijs van zo’n traject is het standaard tarief van 95 Euro.