Emigratie met Boef en Kleintje

Voor onze verhuizing naar Spanje hadden we alles met bijna militaire precisie voorbereid. Dus we hadden geen stress voor de daadwerkelijke verhuizing. We keken alleen enorm tegenop om met onze katten te reizen. Een autoritje van 10 minuten naar de dierenarts gaf vaak al zoveel stress dat we serieus dachten dat ze de vliegreis bij ons in de cabine niet zouden overleven. De hele reis hebben we rondom de katten gepland. Dus eerst de verhuiswagen naar Spanje, het huis volledig ingericht met de voor hen vertrouwde meubelen zodat ze “een warm bad” zouden aankomen.

De angst om met ze te vliegen bleef en werd heftiger en gaf zoveel stress, dat we precies op het juiste moment Leoniek tegenkwamen. Leoniek woonde nog niet zo lang bij ons in de wijk en we hadden elkaar helaas niet eerder ontmoet. Door een advertentie kwamen we met elkaar in contact. En deze frisse, knappe, positieve lieve vrouw vertelde ons dat ze medium was en ruime ervaring had als “kattenfluisteraar”. Niets geen vage of zweverige verschijning, gewoon een superleuk mens! We hadden gelijk een klik en een consult ingepland. Ook Marc ging met mij mee, ondanks zijn sceptici over mediums. Na anderhalf uur kwamen we naar buiten met een volgeschreven A4 en een waanzinnig goed gevoel. Naast de adviezen die ze ons heeft gegeven bleek dat ze écht gesprekken heeft gevoerd met onze katten. En we hebben er ook om moeten lachen omdat we de karakters zo goed herkende in het verhaal van Leoniek.

De reis duurde van huis tot huis in totaal 8 uur. We hadden de door Leoniek meegegeven flesje rescue olie bij ons, en het bij ons dragen was voldoende om wat rustiger te blijven. We waren goed voorbereid hoe de reis zou verlopen. Alles klopte, beiden zouden zeker weerstand bieden en janken, Boef zou zich er uiteindelijk bij neerleggen, maar de drama queen Kleintje zou de hele weg van zich laten horen. Dat klopte ook. De aankomst in het huis was ook voor de katten geen grote shock, ze wisten hoe het eruit zag, en dat de lekkere hapjes die ze in NL kregen ook hier zouden krijgen, daar had Leoniek ze volledig in voorbereid. Binnen 10 dagen konden ze al naar buiten om de buurt te verkennen.  

De reis was natuurlijk niet prettig, maar zonder Leoniek was het veel stressvoller verlopen. Wij zijn haar zeer dankbaar en zullen haar zeker weer inschakelen als we haar hulp nodig hebben, en er is zelfs een vriendschap uit ontstaan. We bevelen haar zeer zeker aan.

Marc en Marga Comares 20-08-2022

Kan jij ook mijn hulp goed gebruiken?

Heb jij een vraag over jouw eigen dier? Betreft gezondheid, vermissing of ga je verhuizen?

Neem gerust contact op.